Mutluluk için yeni yılda bunları yapın!

Mutluluk için yeni yılda bunları yapın!;Yeni yıl dileklerimizin ilk sırasında mutlu olmak vardı. Peki, bunu nasıl başarabiliriz? Yaşam koçu Candan Ünal, yıl boyunca mutlu olmak için tavsiyeler

31.03.2020
Mutluluk için yeni yılda bunları yapın!

Yeni yıl dileklerimizin ilk sırasında mutlu olmak vardı. Peki, bunu nasıl başarabiliriz? Yaşam koçu Candan Ünal, yıl boyunca mutlu olmak için tavsiyeler sunuyor. Her birini sevgiyle okumanızı öneriyoruz, çünkü harika fikirler var!

Mutluluk bir seçimdir. Acı dolu günler, deneyimler olsa bile karanlığın içindeki yıldızları görebiliriz. Bunun için duygu, düşünce ve davranışlarımızda faydalı değişikliklere ihtiyacımız var.

1. Bir mutluluk kumbarası yapın

Her günün sonunda sizi mutlu eden ve şükrettiğiniz şeyleri küçük not kağıdına yazın. Katlayıp bir kavanoza atın. Ay sonunda mutluluk kumbaranızı açın. Göreceksiniz ki, geçtiğiniz ay düşündüğünüzden daha fazla güzellik sizinleymiş.

2. Kendinize güzel notlar yazın

Özellikle ülkemizde kendimizi sevmememiz gerektiği bize hiç öğretilmeyen, ne okulda, ne ailede çoğumuzun almadığı bir bilgidir çünkü bunu öğretmesi gerekenler de bilmezler. Bu yüzden şimdi siz kendinizi sevmeye başlamanın ne kadar gerekli olduğunu önce kendinize, sonra sevdiklerinize öğretin.

3. Sevginizi kelimelerle ifade edin

İnsan o notları yazarken bazen kendi kendine bunu komik bulup gülüyor ancak merak etmeyin, işe yarayacak! Kendinize güzel notlar yazın ve banyoya, buzdolabının üstüne, çalışma masanıza, görebileceğiniz yerlere bırakın!

4. Her ay bir mutluluk mesajı alın

Artık herkesin akıllı telefon kullandığı bir dönemde olduğumuza göre, teknolojinin nimetlerinden yaralanın. Her ay size bir mesaj iletecek bir alarm kurun. Siz günlük koşuşturma içinde bunu unutacaksınız ancak hiç ummadığınız bir zamanda telefonunuz çalacak ve üzerinde sizin belirlediğiniz bir not olacak…

5. İyi hissettirecek örnekler var

İstediğiniz mesajı yazabilirsiniz. Örneğin “sen çok değerlisin”, “bugün kendin için ne yaptın? Hadi şimdi yap çünkü hak ediyorsun…” , “birçok insan seni seviyor ama unutma ki, sen kendini çok seviyorsun ”gibi…

6. İyi görünmek iyi hissetmeyi sağlar

Hiç kimse için değil, kendiniz için güzel görünün, güzel giyinin, sabah uyandığınızda makyajınızı yapın, evde bile olsanız ev içi şıklığını bırakmayın. Bütün gün evdeyim beni kimse görmez diye düşünmeyin, aynada kendinizi göreceksiniz, bundan değerli ne olabilir?

7. Evde bile olsanız özen gösterin

Kendinize değer vermek bir düşünce devrimidir ve başkaları olduğu zaman değil, kendinizle olduğunuzda kendinizi iyi hissetmeniz için gerekir. Saçınızı tarayın, makyajınızı yapın, evde bile olsanız rahat ama şık şeyler giyin, günün enerjisi değişecektir.

8. Kendinizi daima ödüllendirin

Eğer zor bir dönemi atlatırsanız, kötü giden işleri düzeltirseniz, hedeflediğiniz gibi para biriktirirseniz veya istediğiniz o 5 kilo fazlayı verirseniz, kendinizi ödüllendirin. Hatta bazen hiçbir şey yapmadan ödüllendirin. Mesela kendinizi sevdiğinizi kendinize ispat ettiğinizde…

Küçük zaferler önemlidir, bu zaferleri kutlayın ve kaybetmeyeceğinize olan inancınızı hep yenileyin.

Arzu -Yüksek TopuklarOca 2, 2020

error: Content is protected !!