Nedir bu sanat metni etkinlikleri? Nedir Bu Sanat? Metni Cevapları

20.05.2022
Nedir bu sanat metni etkinlikleri? Nedir Bu Sanat? Metni Cevapları

Nedir bu sanat metni etkinlikleri? Nedir Bu Sanat? Metni Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

  1. Sanat nedir?
    Cevap: İnsanların duygu ve düşüncelerini dışa vurma şeklidir.
  2. Günlük yaşamınızda ilgilendiğiniz bir sanat dalı var mı?
    Cevap: Resim çizmeyi çok severim. Doğayı, insanları resmetmek bana huzur verir.
  3. ETKİNLİK:

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Sanat

Tahminim: İnsanların duygu ve düşüncelerini dışa vurma şeklidir.
Anlamı : İnsanların duygu ve düşüncelerini resim, müzik ve yazı ile dışa vurmasıdır.
Cümlem: Sanat eserleri birbirinden güzeldi.

Sergi

Tahminim: Yapılan eserlerin sergilendiği yer.
Anlamı : Sanat eserlerinin sergilenip satıldığı sergileme işi.
Cümlem: Resim sergisindeki eserler birbirinden güzeldi.

Sanatçı

Tahminim: Yeteneği ile ünlenmiş kişi
Anlamı : Sanatın bir alında yeteneği olan ve eserler vermiş kişi.
Cümlem: Dünyanın en iyi resim sanatçısı olmak istiyorum.

  1. ETKİNLİK:

Soruları metne göre cevaplayınız.

  1. Okulla müze, sergi, tiyatro vb. yerlere yapılan gezilerin amacı nedir?
    Cevap: Sanata daha yakından bakmakmış.
  2. Bir kişinin yaptığının sanat olması için ne gereklidir?
    Cevap: Bir kişinin yaptığının sanat olması için sanatçının anlatmak istediği bir konu, dikkat çekmek istediği bir gerçek ve yaşatmak istediği bir duygu olmalıdır.
  3. Sanata nasıl bakmak gerekir?
    Cevap: İletişim aracıymış gibi bakmak gerekir.
  4. Sanatın bize neler söylediğini duymak için ne yapılmalıdır?
    Cevap: İçimizdeki diğer sesleri susturmalıyız.
  5. ETKİNLİK:

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Metnin konusu: Sanat.
Metnin ana fikri: Sanata bakmamız gereken bakış açısı.

  1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 235 MEB Yayınları
  2. ETKİNLİK:

Metnin görselleri size neler çağrıştırıyor?
Cevap: Folklorü ve tiyatroyu çağrıştırıyor.

  1. ETKİNLİK:

Metinden birer örneklendirme, karşılaştırma ve neden-sonuç cümlesi bulunuz.
Cevap:

Örneklendirme: Okulla bazen müzelere, sergilere, tiyatroya gidiyoruz.

Karşılaştırma: “Sanat lunaparka gitmek gibi bir şey değil ki!” diyor dayım.

Neden-sonuç: Aslında bu gezilerin amacı sanata daha yakından bakmakmış, öğretmen öyle söylüyor.

  1. ETKİNLİK:

Soruları görsellere göre cevaplayınız.

  1. Görsellerin ilgili olduğu sanat dalları nelerdir?
    Cevap: Görsellerin ilgili olduğu sanat dalları; fotoğrafçılık, resim, müzik, dans, tiyatro ve edebiyattır.
  2. Üçüncü görseldeki sanatçı hangi müzik aletini çalıyor?
    Cevap: Keman çalıyor.
  3. Birinci görseldeki fotoğrafçı neyi fotoğraflıyor?
    Cevap: Gün batımını fotoğraflıyor.
  4. Beşinci fotoğraftaki yerde hangi sanatlar yapılır?
    Cevap: Dans ve tiyatro sanatları yapılır.
  5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 236 MEB Yayınları
  6. ETKİNLİK:

a. Yay ayraç işareti ( ) ile ilgili kuralları örnekleriyle eşleştiriniz.
Cevap:

  1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 236 MEB Yayınları

b. Siz de yay ayraç işaretinin kullanım alanlarını gösteren cümleler yazınız.
Cevap:

  1. O (Aysel) bizimle gelecek mi?
  2. Ablam (sessizce) girebilirsin dedi.
    3.Ne mutlu “Türküm” diyene. (M. Kemal Atatürk)
  3. A), B), C)
  4. ETKİNLİK:

Sınıfınızla veya ailenizle gittiğiniz bir gezide (sinema, tiyatro, müze, sergi vb.) yaşadığınız deneyimlerinizi ve izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Konuşmalarınızda kullandığınız kelimelerin anlamlarına uygun olmasına özen gösteriniz.
Cevap: Anne ve babamla bir hafta sonu tiyatroya gitmiştik. İlk tiyatro sahnesi izleyecektim. Heyecanla perdenin açılmasını beklerken etrafı inceliyordum. Etraf bir anda karardı ve sahne aydınlandı. Perdeler açıldı oyun başladı. O kadar eğlenceli ve keyifliydi ki hiç unutamayacağım bir anı olmuştu.

  1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 237 MEB Yayınları
  2. ETKİNLİK:

Cümleleri oluş sırasına göre dizerek harfleri şifre kutusuna taşıyınız.
Cevap: Sinema

YORUMLAR

Bir Yorum Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

You cannot copy content of this page