Mozole Mirach kimdir? Harun Dinç kimdir, kaç yaşında?

11.08.2022
Mozole Mirach kimdir? Harun Dinç kimdir, kaç yaşında?

Mozole Mirach kimdir? Harun Dinç kimdir, kaç yaşında?

5 Ocak 1987 yılında Tekirdağ ‘da doğan Mirac, lise öğrenimini Tekirdağ Namık Kemal Lisesinde tamamladı. 13-14 yaşlarında bağlandığı hiphop kültürüne önce graffiti sanatıyla dahil oldu. Uzun bir dönem bu sanatla uğraştı ve o dönemler Blue Jean dergisinde Tunç “Turbo” Dindaş’ın hazırladığı graffiti sayfalarında Co2-Nore tag’iyle bolca boy gösterdi.

Aynı dönemlerde müziğe büyük bir tutku ile başladı. Bu öyle büyük bir tutkuydu ki artık duvar boyayacak vakti bulamıyor, zamanının çoğunu müzik yapım programlarını kurcalayarak ve şarkı sözleri yazarak geçiriyordu.

İlk demolarını “Mozole Mirach” sahne ismiyle 2003 yılında henüz 16 yaşındayken kaydetmeye başladı. Bu esnada müzik prodüksiyonu yapmayı da öğrenmiş ve kendi aranjmanlarını hazırlamaya başlamıştı.

İlk underground albümü “Araf LP”nin yapımına 2004 yılında başladı ve aynı albümü 2005 yılında internet üzerinden yayınladı. Bu albüm ile hatırı sayılır bir kitle tarafından fark edildi. Çeşitli organizasyonlarda sahne almaya başladı. Böylelikle o ana kadar doğup büyüdüğü Tekirdağ’dan bir ayağını İstanbul’a uzatmış oldu. Aynı yıl tanıştığı Da Poet ve Raziel ile Sert Ünsüzler adındaki fenomen albüme imza attılar. Albüm Blue Jean dergisi tarafından 2005 yılının en iyi bandrolsüz albümü seçildi.

2006 yılında ilk demolarını birlikte oluşturduğu Sitem Depresif ile “Sitemin Duan Olsun” ortak albümünü yayınladıklarında hayatları büyük ölçüde değişmişti. Artık büyük bir kitle tarafından tanınıyor ve ülkenin her bölgesinde konserler veriyordu.

Mozole Mirach artık yalnızca tek bir iş yapmak istiyordu: “Müzik”. Bu sebeple 2007 Temmuz’da İstanbul’a taşındı. “Mozzart Underground” ismini vereceği ikinci solo albümünün kayıtlarını oluşturmaya başladı. Bu albümü kendi hayranlarından oluşturduğu dağıtım gönüllüleri ile Türkiye’nin hemen her yerine dağıttı. 2008 Ağustos’ta yayınladığı 2. solo albümünü 2009 Ocak’ta kliplendirdi. Mucize şarkısına Bilal Bay ve Süheyp Tosun yönetmenliğinde çekilen klip, MTV, Dream TV gibi birçok ulusal müzik kanalında yayınlandı ve büyük dikkat çekti. Myspace’te aylarca bir numarada kaldı. TRT2’de Kartal Balaban’ın hazırlayıp sunduğu Gençlik Halleri programına katıldı. Aynı dönem Kanal 24’te Gerçek Yeraltı programının sorularını yanıtladı. Bu yükseliş ile Türkiye’de 30’a yakın ilde 100’den fazla konser ve organizasyonda yer aldı.

2009’da Lendua ile “Burada Her Şey Yolunda”, 2010 yazında ise yeniden Sitem Depresif ile “Geri Çekil” düet albümlerine imza attı.