Abdurrahman Büyükkörükçü Kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Abdurrahman Büyükkörükçü Vikipedi

13.07.2022
Abdurrahman Büyükkörükçü Kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Abdurrahman Büyükkörükçü Vikipedi

Abdurrahman Büyükkörükçü Kimdir? Kaç yaşında, nereli? Neden gündem oldu? Abdürrahman Büyükkörükçü kimdir? Abdürrahman Büyükkörükçü nereli ve kaç yaşında? Soruları Arama motorlarında ve netbilge adresinde merak ile araştırılmaya devam ediyor. Bizlerde (netbilge.com) sizin için Abdürrahman Büyükkörükçü kimdir? Abdürrahman Büyükkörükçü nereli ve kaç yaşında? sorularının yanıtlarını araştırıp derledik, buyurun Net Bilge bilgiler sizlerle.

Milli Selamet ve Fazilet Partisi’nin kurucularından Necmettin Erbakan’ın en yakın isimlerinden, bugünkü Konya’nın temelini attığı söylenen meşhur vaiz Tahir Büyükkörükçü’nün oğlu olan Abdurrahman Büyükkörükçü, 1956 yılında Konya’da dünyaya geldi. İmam-Hatip Okulu’nu ve Yüksek İslam Enstitüsünü  Konya’da tamamladı. 1975 yılında İmam-Hatipliğe başladı. İmam-Hatiplik, Cezaevi Vaizliği görevlerinde bulundu. Halen Konya Merkez Vaizliğini sürdürmektedir. Doktorasını Tefsir Bilim Dalında yapmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Abdurrahman Büyükkörükçü vikipedi

Meşhur vaiz Tahir Büyükkörükçü’nün oğlu olan Abdurrahman Büyükkörükçü, 1956 yılında Konya’da doğdu. İmam-Hatip Okulu’nu ve Yüksek İslam Enstitüsünü Konya’da tamamladı. Abdurrahman Büyükkörükçü, Konya Merkez Vaizliğini sürdürmektedir.

Sizler için bizlerde en net bilginin adresi, Net Bilge olarak Abdürrahman Büyükkörükçü kimdir? Abdürrahman Büyükkörükçü nereli ve kaç yaşında? sorularını yanıtlamaya çalıştık. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Tahir Büyükkörükçü kimdir? Tahir Büyükkörükçü hayatı, biyografisi ve eserleri! Tahir Büyükkörükçü nereli, kaç yaşında vefat etti?

Tahir Büyükkörükçü Konya’nın Uluırmak mahallesinde doğdu. Babası Körükçüler’den Marangoz Mehmed Efendi, annesi Dülgerzâdeler’den Aliye Hanım’dır.

İlkokulun ardından Konya Erkek Ortaokulu’na kaydoldu (1939). Bu arada Kur’an eğitimi aldı ve tecvid okudu. Ortaokulun son sınıfında iken dinlediği Hacı İsa Ruhi Efendi’nin (Bolay) vaazından etkilenerek 1942’de resmî öğrenimini yarıda bırakıp ondan İslâm ilimleri tahsiline başladı ve dört yıl sonra icâzet aldı.

Bu sırada Tahir Büyükkörükçü Hacıveyiszâde Mustafa Kurucu’dan hadis ve ahlâk, Müsevvid Bülbül Mehmed Efendi’den ferâiz, Hacı Hâkî Efendi’den (İzler) Farsça, Hacı Haydar Efendi’den (Ulukapı) kıraat tahsil etti. Bu yıllarda Konya il merkezindeki mescidlerde vaazlar verdi. Askerliğini İzmir Foça’da tamamladı (1946-1949). İleride ismiyle özdeşleşecek olan Kapu Camii’nde ilk vaazlarını askerden izinli geldiği ramazan ayının son günlerinde yaptı.

Askerlik dönüşü vaazlarına devam ettiği sırada Konya’da bir vaazını dinleyen dönemin Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki’nin tâlimatıyla Konya merkez vâizliğine tayin edildi (28 Şubat 1950). Vaaz ve sohbetlerine gösterilen büyük ilgi üzerine ilk görev yeri olan Asrî Camii’nden Şerafeddin Camii’ne nakledildi. Aynı yıl Atçekenler’den Fahriye Hanım’la evlendi.

Vâizliğin yanı sıra gençlere İslâm ilimleri okuttu. Güvenlik güçlerince derslerinden birine yapılan baskın sonrası “on üç-on yedi yaş arasındaki on dört çocuğa Arap harfleri ve Arapça sarf ve nahiv tedris ettirmek” suçuyla kısa süre başkanlık emrine alındı (28 Mart – 15 Mayıs 1951). 1951’de açılan Konya İmam-Hatip Okulu’nda Hacıveyiszâde Mustafa Kurucu ile birlikte Arapça öğretmenliği yaptı (1952-1953). 1952’de hacca gitti. Vâizlik görevini sürdürürken açılan imtihanı kazanarak Sancıoğlu (Boncuk) Camii imam-hatipliğini de üstlendi (15 Şubat 1956), hâfızlığını da bu sırada tamamladı.

TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ ESERLERİ NELERDİR?

Hakîkî Vechesiyle Mevlâna ve Mesnevî

İslâm’da edep

Mevlânâ ve Mesnevî gözüyle Peygamber Efendimiz

Mübarek Ramazan ve oruç

Müslüman Peygamberini tanımalısın