Google Adsense gelirleri neden düştü? Google Adsense gelirleri nasıl arttırılır? Enflasyon Adsense etkiliyor mu?

02.07.2022
Google Adsense gelirleri neden düştü? Google Adsense gelirleri nasıl arttırılır? Enflasyon Adsense etkiliyor mu?

Google Adsense gelirleri neden düştü? Google Reklamları Nasıl Ücretlendirilir? Enflasyon Adsense etkiliyor mu?

Google Ads sisteminde reklam fiyatları, her anahtar kelimede ya da alanda rekabet seviyesine göre değişim gösterir. Türkiye için ortalama tıklama başı maliyetler 7 kuruş ile 10 TL arasında değişiyor fakat 10 TL üst sınır diyemiyoruz.

Google ve YouTube’un çatı şirketi Alphabet, 2022’nin ilk çeyreği için gelir raporunu paylaştı. Teknoloji dünyasının genelini etkileyen faktörler Alphabet’i de derinden sarsmış durumda. Reklam satışları, tedarik zinciri sorunları, enflasyon endişeleri ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle baskı altında olan şirket, ilk çeyrek gelirini beklentileri karşılayamadığını duyurdu.

2022’nin ilk üç aylık döneminde 68.01 milyar dolar gelir bildiren Alphabet, geçen yıla göre yüzde 23 daha yüksek bir kazanç açıkladı. Ancak 2019’un dördüncü çeyreğinden bu yana Koronavirüs pandemisi kaynaklı maliyet artışları henüz kapatılabilmiş değil.

Google’ın ana şirketi Alphabet, YouTube’un mali hedefleri tutturamaması sonucunda ilk çeyrek gelirinin beklentilerin altında olduğunu bildirdi. YouTube’un zayıf performansına ek olarak reklam satışlarındaki düşüş, enflasyon endişeleri ve Ukrayna’daki savaş, gelirlerin baskılanmasına yol açtı.

Örneğin: Örneğin, 25 sayfa görüntülemeden 0,15 dolar tutarında bir tahmini kazanç elde ettiyseniz, sayfa BGBG’niz (0,15 dolar / 25) * 1000, yani 6,00 dolar olur. 45.000 reklam gösteriminden 180 dolar tutarında bir tahmini kazanç elde ettiyseniz, reklam BGBG’niz (180 dolar / 45.000) * 1000, yani 4,00 dolar olur.

GELİRLERİN GENEL OLARAK DÜŞME SEBEBİ EKONOMİKTİR TAMAMEN. REKLAM VERENLER MALİYETTEN KISMAKTALAR, REKLAM VERMEMEKTELER EKONOMİK SIKINTIDAN DOLAYI.

Adsense hesabınıza giriş yaptığınızda reklamlar bölümünde hassas kategorilere izin vererek daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Hassas kategorilerin tıklanma başına maliyeti yüksek olduğundan ve bu kategorilere izin verdiğinizde reklam çeşitliliğinin artacağından, Adsense kazancınızı arttıracak etki yapacaktır.

Google Adwords reklamları tamamen sonuç odaklı bir sisteme sahiptir. Reklamlarınızın gösterimi için hiçbir ücret ödemezsiniz. Ancak ziyaretçi işletmenizin reklamlarını tıklayıp web sitenize ziyaret gerçeleştirdiği taktirde ücretlendirilir. Bu fiyatlandırma modeli en çok tercih edilen seçenektir.

Adsense, sitenizden para kazanmanız için birçok farklı yol sunmaktadır. Tüm reklam ürünlerinden yararlanmak için arama butonu kullanmanız, okuyucularınızın blogunuzda aradığı içeriği bulmasına yardımcı olmaktadır. AdSense gelirinizi arttırmak istiyorsanız, sitenizde yer alan reklamları sayfanızın arka planı ve site renkleriyle eşleşecek şekilde yapabilirsiniz. Yazılarınız arasına “468*60” ölçekli reklam veya metin bağlantılı reklamlar ekleyebilirsiniz. Okuyucularınıza iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak istediğinizi göz önünde bulundurarak, 7 ila 10 arasında resim eklentisi yapabilirsiniz.

  • Tıklama Başına Fiyatlandırma (CPC: Cost Per Click): Bu sistemde reklamın her tıklanması bir birim ücrettir. Belirli bir günlük bütçe belirlenir. Örneğin günlük bütçe 10 TL. Ayrıca, tıklanma ücreti belirlenir. Örneğin 10 kuruş. Reklam veren reklam ile ilgili kriterlerini belirler. Reklamın gösterileceği gün, saat, bölge, hedef kitle vb. daha sonra reklam yayına girer ve her tıklanma 10 kuruş olarak devam eder. 10 TL lik bütçe dolana kadar reklam yayında kalır, 10 TL limit dolduktan sonra reklam yayından kalkar.
  • Görüntüleme Başına Fiyatlandırma (CPM: Cost Per Mile / Thousand Impressions): Bu sistemde Google Reklam Fiyatları görüntüleme sayısına göre belirlenmektedir. Bu sistemde reklamın bulunduğu sayfa 1.000 kez görüntülendiğinde bu 1 birim sayılır ve bu birim üzerinden fiyatlandırma yapılır.
  • Aksiyon Başına Fiyatlandırma (CPL: Cost per Lead/Cost per Action): Bu reklam sisteminde tıklanma veya görüntülenme sayısına göre değil, reklam verenin belirlediği faaliyete göre ücretlendiriliyor. Yani ücretlendirme reklam verenin örneğin üyelik yapması ile belirleniyor. Bu şekilde yapılan reklamlarda kontrol reklam verende oluyor.
  • Satın Alma Başına Fiyatlandırma (CPA: Cost Per Acqusition): Bu sistemde adından anlaşılacağı üzere reklamı yapılan ürün veya hizmetin satın alınması ile ücretlendirme yapılmaktadır. Reklamla gidilen siteden satın alma işlemi, form doldurmak, belge indirmek veya para transfer etmek gibi işlemler yapıldıktan sonra ücret yansıtılır.

oogle reklam nasıl verilir?

  1. Google hesabı oluşturun.
  2. Anahtar kelimelerinizi seçin.
  3. Kampanya ayarlarını yapılandırın.
  4. Reklam metninizi hazırlayın.
  5. Reklam uzantılarınızı tamamlayın.
  6. Dönüşüm kodlarını yerleştirin.
  7. Faturalandırma ayarlarınızı yapılandırın.