İlk Küfürü Kim Buldu? Küfür Ne Zaman Bulundu? İlk Küfür Neydi? Tarihte İlk Küfür Eden İnsan Kimdir? Küfür etmek insanı rahatlatır mı?

30.01.2023
İlk Küfürü Kim Buldu? Küfür Ne Zaman Bulundu? İlk Küfür Neydi? Tarihte İlk Küfür Eden İnsan Kimdir? Küfür etmek insanı rahatlatır mı?

İlk Küfürü Kim Buldu? Küfür Ne Zaman Bulundu? İlk Küfür Neydi? Tarihte İlk Küfür Eden İnsan Kimdir?

Küfür etmek insanı rahatlatır mı?

İngiltere’deki Oxford’da yaşayan bir psikiyatr olan Neel Burton’un Psychology Today’deki yazısına göre: ‘Küfür etmenin sağlığa faydaları artan kan dolaşımı, endorfin yükselmesi ve genel bir sakinlik, kontrol ve iyilik hissi vermesidir.

İnsanlar neden söver? Neden buna ihtiyaç duyarız?

Küfür Etmenin Kısa Tarihi’nde bu gerçeği toplumsal, tarihsel ve kültürel bağlamda incelendiğinde Küfür rahatsız edici, ama sözlü geleneğin önemli bir parçası olan küfrü yok saymak mümkün değil. Yeryüzünde sayısız küfür bulunuyor ve bunların hem kutsalla hem de bizzat yaşamla bağlantılı bir tarafı vardır.

Dinimizde Küfür etmek günahtır. İslam dini muhataplarımızla hoş muamele ve diyaloglar içerisinde bulunmamızı emreder. Kötü sözlü olmak müminlik sıfatıyla bağdaşmaz. Dilinden laneti düşürmeyenler şefaat hakkını elde edemezler.

Küfür, ayağımızı çarptığımızda çıkardığımız bir homurtu gibi çoğunlukla ani bir refleks olarak ortaya çıkar. Sosyal olarak kabul edilemez olması yanı sıra arkadaş arasında mizahi bir eğlence aracı olarak da kullanılır.

İlk Küfürü Kim Buldu? Küfür Ne Zaman Bulundu? İlk Küfür Neydi? Tarihte İlk Küfür Eden İnsan Kimdir?

Küfür Ne Zaman Bulundu?

Tahmin ettiğiniz üzere Küfürün bulunması çok eski zamanlara dayanmaktadır.

Küfür, yalnızca günümüzde kullandığımız argo kelimelerden ibaret değildir.

Bir kimsenin namusuna, kişiliğine, ailesine ya da herhangi bir değerine yapılan sözlü saldırıya küfür denir. Çok eski zamanlardan beri kullanılan küfürü ilk kullananın kimin olduğu hakkında çok fazla detay yoktur.

Küfürü Kim Buldu?

Nörolog Sigmund Freud’un ifadesine göre küfürü ilk bulan insan aynı zamanda medeniyetide bulmuştur. 

Küfürü ilk bulan insanın kim olduğu hakkında bir kanıt bulunmamasının nedenlerinden biriside küfürün zaman içinde gelişmesidir.

Küfür, uzun zamandır kullanılıp ve gün geçtikçe türetildiğinden küfürün icadı tek kişiye ait olamaz.

Toplumsal olarak hoş karşılanmayan kaba ve istenilmeyen söze küfretme, eylem bağlamında ise küfreden kişiye küfürbaz denilmektedir. Küfürbaz; kaba sövgüleri çok kullanan, ağzı bozuk kişi anlamındadır (TDK, 2019b).

error: Content is protected !!