İsmail Yenigün Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Reyhan Güler Yenigün kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?
İsmail Yenigün Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Reyhan Güler Yenigün kimdir? Soruları Arama motorlarında ve netbilge adresinde merak ile araştırılmaya devam ediyor. Bizlerde (netbilge.com) sizin için İsmail Yenigün Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Reyhan Güler Yenigün kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? sorularının yanıtlarını araştırıp derledik, buyurun Net Bilge bilgiler sizlerle.
Sizler için bizlerde en net bilginin adresi, Net Bilge olarak İsmail Yenigün Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Reyhan Güler Yenigün kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? sorularını yanıtlamaya çalıştık. Bizi takip etmeye devam ediniz.
Doğaya dört elle sarılan Reyhan Güler, gezgin bir hayat sürerken kızı Surya’yı 7 yıl önce Hindistan’da dünyaya getirdi. Beş yıl önce Surya için yerleşik hayat arayışına giren Güler’in yolu, İzmir Menemen’in en bakir alanında ekolojik köy İmece Evini kuran İsmail Yenigün ile kesişti ve evlendi.
İsmail Yenigün Twitterda @ismailyenigunn2 kullanıcı adı ile bulunmaktadır.
imeceevi.org isimli site üzerinden ve bir çok sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan ve insanlara yardımcı olmak için çalışan İsmail Yenigün ve eşi Reyhan Güler Yenigün hayli merak edilen isimlerdir.
11 yıl önce Surya için yerleşik hayat arayışına giren Güler’in yolu, İzmir Menemen’in en bakir alanında ekolojik köy İmece Evini kuran İsmail Yenigün ile kesişti ve evlendi. İmece Evinde yedikleri besinlerden kullandıkları diş macununa kadar kendi ürettiklerini tüketen aile, en az teknoloji ve en az para ile tamamen doğal bir ortamda yaşamlarını sürdürmeye devam etti. İmece Evini ziyaret eden insanlarla geleneksel kültürü paylaştı.
Güler’in doğaya olan bağlılığı, ikinci doğumunda da kendini gösterdi. Oğlunu hastanede değil doğal bir ortamda doğurmaya karar veren Güler, evde doğum için araştırma yaptı, pek çok doktorla görüştü. Bir an evde sadece eşinin yardımıyla doğum yapmayı bile düşünen Güler, tesadüfen İmece Evini ziyaret eden ebe arkadaşının yardımıyla oğlu Yunus’u dünyaya getirdi.
Hindistan’da doğan kızı Surya’nın göbek bağını okyanusa atan, Yunus’un göbek bağını ise bir ıhlamur ağacının dibine gömen Güler, “Surya, Hindistan’da doğada çıplak ayakla yürümeyi öğrendi. İleride diyecek ki; ‘ilk ayakkabıya değil, asfalta değil, toprağa bastım.’ Yunus diyecek ki; ‘ben bu dağlarda doğdum.’ Bunlar bu devirde çok önemli şeyler. Onlar doğaya göbekten bağlılar. O yüzden doğadan kopmayacaklar” diye konuştu.
En az para ve en az teknoloji ile doğayla iç içe eşi ve kızı ile yaşayan Reyhan Güler Yenigün, ikinci doğumunu hastane imkanlarını elinin tersiyle iterek ebe arkadaşının yardımıyla evinde yaptı. Doğaya sıkı sıkıya bağlı olan Güler, “Hindistan’da doğan kızımın göbek bağını okyanusa, oğlumunkini bir ağacın dibine gömdük. Onlar doğaya göbekten bağlılar” demişti ve hayli konuşulmuştu.
Bir gönderisinde şöyle diyordu.
Hasadimiz basladi.Keyfimiz heyecanimiz fevkalade.Hava sicak,Colugum,cocugum,dostlarim yanimda…doganin bagrindayiz..telefon dahi cekmiyor…kokular sahane…gunun sonunda birde sahane zeytinyagina kavusacagiz… Imece her daim cok besleyici hem kalbimizi hem midemizi 😉
İşte web sitesinde yayınladığı doğal evleri nasıl e kaça yapıyoruz konulu yazısı.
On gun once ilk duyuruyu yapınca cok sayıda basvuru,sipariş ve beraberinde sorular geldi.simdı Kalkanda 108m2 yi planlıyoruz…en basıt ve ucuzdan basladık…
m2 2500tl iken daha kaliteli malzeme vs derken rakam yukseldı…
Kereste tamamen Sedir oluyor (m3 6000tl-cam 3500tl…kavak 2500tl7m3)..catıya ilave sandevıc panel….
duvarlara kaba sıva ustune lambrı-yalı baskı….Kısaca sizin hayalinize gore butcenize gore maliyet cıkıyor…biz işcilik alıyoruz…
projelendiriyoruz,yasal süreci baslatıyoruz,uyguluyoruz… Kerpiç,Saman,Cuva,Taş,Ahsap,… Yuvarlak,koseli,Sekizgen,Kubbeli,ne isterseniz,nerede isterseniz…
Biz kimiz; Dülger,Mimar,Mühendis,Avukat,Mali Müşavir ve ameleyiz.Proje ölceginde işcilik ücreti ve masraflarımızı alıyor size en uygun ve en ucuz malzemeyi oneriyoruz.
Arastırıyor,son pazarlıgı yapıyor ve siz alıyorsunuz malzemeleri.Arazinizde imar yoksa ruhsatlı karavan,tekerlekli ev yapıyoruz. Tarım alanı ise tarımsal kullanım izni alıyoruz. İmarlı,imarsız tüm alanlarda yasaya uygun cozum üretiyoruz.
Olmuyorsa soyluyoruz…bu arastırma esnasında sizden bir ücret almıyoruz. Peki sonra..Projelendiriyoruz…ne istediğinizi projeye aktarıyoruz…sozleşme yapıyor ve uygulamaya baslıyoruz.Kaça mal olacak;Su basmanı;Eger arazinizde yeterince tas varsa su basmanınızı tasla yapıyoruz.Tas ve İmar yoksa kazıklar üstünde yapıyoruzDoşemenizi masif ahsap rabıtadan yapıyoruz…2 mart itibari ile rabıta m3 ü kavak-cam 5000tl- Sedir 6000tl den baslıyor
Döşemede,catıda,karkasta kullanacagımız insaatlık kereste kavak 2650,Kızıl çam 3500 Sedir 6000 tl/m3 ten baslıyorDoşemeyi direk rabıta yapabilirken isterseniz altına izalasyon yapabiliriz…Bor’u oneriyoruz amma Taş yunude olabilir.
Eğer denize yakınsanız ve sahilllerinizde yeterince “Eriste Yosunu” varsa kurutup döşeme altına ve çatı arasına hatta duvar dolgusunada kullanabiliriz. Yosun denize ait bir madde olup karada yasayan hayvanlar,böcekler icin itici,cazip olmayan bir malzeme …Hem ekonomik hemde ekolojik…bu secenekleride tasarımda gormeye calıyoruz.
Duvarları Ahsap karkas la iskeletini oluşturabilecegimiz gibi saman veya kerpiç tugla ile yıgma yapabiliriz…herbiri malzeme ve işçilik acısından maliyeti etkileyen unsurlar. En ucuzu gibi görünen Çuval duvarlarda yogun işcilik kullanılıyor…Tas duvar ise bicimlendirilmiş,koseli kesilmiş olmalıki hem uygularken hemde depremde riski azaltsın…amma maliyet çok yuksek oluyor…
Tamamen tercihe kalan seyler bunlar.Saman veya kerpiç olan kaba duvarı istersek Hımış,isterseniz Bagdadi yontemi ile de yapabiliriz…bunların ayrıntılarını internetten bulabilir,inceleyebilir ve hayal ufkunuzu genişletirsiniz…Kaba duvarın kaba sıvasının üzerine isterseniz 3 boyutlu desenler,figürler yapabiliriz,isterseniz Safranbolu Evleri gibi düz sıva ve boyalı ahsap gorunumu kazandırabiliriz. Veya her sene bakım yapmak istemezsseniz Yalı baskı ile masif ahsap kaplarız.
Ahsap en ucuzundan kavak tahta ile de yapabiliriz yada lambiride olabilir. Şu an Gebze’de LSK fabrikasında 1cm kalınlıgında 9cm genişliğindeki Lambiri fiyatı kdv hariç m2 si 45 tl…piyasada ise en ucuzu 140tl!!!Örnegin duvarlarınızı onlu arkalı bu lamiri ile kaplayıp arasını varsa kuru yosunla doldurmanın maliyeti ilave nakliye ucreti olur. Yosun yoksa diğer bir ucuz secenek 10cm Bor seluloz dolgusu yaptırmak.12cm lik bir duvar size iyi bir izalasyon ve dusuk maliyet sağlar. Yok ben yosun ve Bor dan anlamam benim duvarım en az 50 cm olsun derseniz o zaman saman balyası kullanabilirsiniz….hep pratik hemde sağlam izalasyon malzemesdir…
Bu arada saman balyası harlı yanıp tutusmaz.Yavas ve içli yanar…hele bırde bor puskurturseniz hic yanmaz…amma delik bulursa hayvanat icin sahane bir yasam alanı olur…Kerpiç dolgu ise yogun işçilik dısında en uygun ,guvenli malzeme…kısın dahi uygulanır…yeterki ikeleti hızlıca yapıp catı kapansın. Hımış ve Bagdadi teknigi yuzyıllardır guvenle (deprem) uygulanan geleneksel bir teknik…İşçilik demişken 4-5 kişi bir ayda 100m2 yi yapıp bitirir….
Birde ara duvarlar var…Odalar arasını dolap,banyo ile planlayabiliriz…Salonla oda arasını Kutuphane,vs ile tasarlayıp Kontraplak-OSB ile bölebiliriz. Veya Duvarı herhangi bir şeyle gizlemediysek lambiri ve arasına tasyunu kullanabiliriz.Geldik Çatıya;Dış yalıtımda Sac-Trapez çok kabul görüyor.Tek parca olması bakım gerektirmemesi…Sandevic olursa izalasyon özelliği ile direk montajını yapıyor kullanıyorsunuz. Bunun maliyeti şu an m2 180tl den baslıyor…daha iyi izalasonlularının fiyatı yukarı dogru cıkıyor…
Alternatifi ise Kiremit,Taş yünü ve İç cephede Lambiri veya kontraplak…Elbette birde Yuvarlak Ev uzerinede MANDALA ÇATI yı unutmayalım…bunların hepsi mumkun..Doğramalar yani kapı pencelerer,mutfak,banyo dolaplarında ise en ucuz secenekler Hurda ve spotculardan baslıyor…Sonra fabrikasyon moduller geliyor…yada butce rahatsa ozel masif dograma,banyo,mutfak yapıyoruz.
Maliyeti etkileyen diğer etmenlerde şunlar oluyor;Döşeme altına veya bir kenara izalasyonlu “kiler-mahzen” …Asma kat, Şömine,…Evin dışına,bahceye yapabileceğimiz sayısız secenek var…bunlar sizin hayalinizle sınırlı. Gunumuzde beton evin maliyeti 4.000 tl/m2 den baslıyor…Doğal Ev ise yıgma,wc-banyo-mutfaksız haliye 2000 tl/m2 den baslıyor..sizin ihtiyacınıza göre artıyor. 02.Mart.2022