Kadıoğlu aşireti gerçek mi? Rozerin Zeyno gerçek mi Kadıoğlu aşireti nüfusu kaç? Kadıoğlu aşireti hangi ilde?

20.01.2023
Kadıoğlu aşireti gerçek mi? Rozerin Zeyno gerçek mi Kadıoğlu aşireti nüfusu kaç? Kadıoğlu aşireti hangi ilde?

Kadıoğlu aşireti gerçek mi? Rozerin Zeyno gerçek mi Kadıoğlu aşireti nüfusu kaç? Kadıoğlu aşireti hangi ilde?

Kadıoğlu aşireti gerçek mi? Kadıoğlu aşireti nüfusu kaç? Kadıoğlu aşireti hangi ilde?

Cesur Kadıoğlu, Türkistan kökenli aşiret ağasıdır. İddiaya göre aşirette 117 soyadı taşıyan iki milyona yakın nüfus olduğu söyleniyor.

Bu aşirete mensup kişiler arasında MHP’nin eski bir Genel Başkanı , eski İçişleri Bakanı Ülkü Güney, eski Devlet Bakanı Hasan Aksay ve yazar Abdurrahman Dilipak gibi tanınmış siyasetçiler bulunduğu iddia edilmektedir. Bu isimler, aşiretin toplumsal ve siyasi arenadaki etkisini yansıtan önemli örneklerdir.

Rozerin Zeyno, ailesinin özellikle ağabeyi Ferman’ın gözdesi olarak büyümüş bir genç kadındır. Ancak hayatı, âşık olduğu Rumi Gerivan ile birlikte kaçma kararı aldıkları o gece kökten değişir. Aşiretin lideri Cesur Kadıoğlu’nun insafına kalan Rozerin, onun dolu dolu entrikalarla bezeli dünyasına hızla sürüklenir. Cesur, Rozerin’in kaçma girişimini sabote ettiğini ve ona yardım ettiğini iddia eder, bu yalan da Rozerin’in ailesi tarafından onun öldüğü şeklinde kabul edilir. Bu durum, Cesur ve Rozerin arasındaki gergin ilişkinin temelini atar. Cesur ve Rozerin, zorlu bir dönemden geçerek birbirlerine alışmaya başlarlar. Ancak Rozerin, Cesur’un yalanlarını keşfettiğinde, onu hayatından çıkarmak için kararlıdır. Bu noktada ikili arasındaki ilişki daha da karmaşık bir hal alır.

Aşiret içindeki güç mücadeleleri, aşkın karmaşıklığı ve Rozerin’in Cesur’un dolaplarını açması gibi olaylar, hikayenin temel unsurlarını oluşturur. Rozerin’in hayatındaki bu değişiklikler ve aşiretin etrafındaki karmaşık ilişkiler, okuyucuyu hikayenin içine çeker ve merak uyandırır.

Adana’dan Rize’ye Anadolu’nun pek çok yerine yayılan Aşiret, Fettahoğluları beyliğinin 592 yıllık tarihi genellikle hikaye yoluyla, babadan oğula anlatılarak günümüze kadar geliyor.

kadıoğlu aşireti gerçek mi merak ediyorsunuz o zaman aşağıdaki içeriğe göz atınız.

Aşiret kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu sebeple dilimize Arapçadan geçmiştir. Günümüzde daha çok Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yaygınlık göstermektedir. Aşiret birçok etken ile birbirine bağlanmış topluluk demektir.

Aşiret Nedir?

Aşiret kelimesi Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte Türkçede boy, klan, akrabalardan oluşan topluluk demektir.

Aşiret kavramı Türkiye’nin bazı kesimlerinde halen kullanılmaktadır. Aşiret kavramıyla kasıt kan ve soy bağlarıyla bağlı olan sülalelerin günlük hayatta birçok yönden birbirine destek çıkması ve koruması diye tanımlamak mümkündür.

Aşiret TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre aşiret, dil ve kültür bakımından benzerlik gösteren, birçok aile ve sülaleden oluşmakta olan, göçebe veyahut yerleşik tarzda yaşam süren topluluk demektir. Bunun yanı sıra aşiretin içerisinde bulunan aileler köken, din, ekonomi ya da kan bağlarıyla birbirlerine bağlı olan oymaktır.