Sait Çamlıca kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sait Çamlıca eşi kimdir?

18.07.2022
Sait Çamlıca kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sait Çamlıca eşi kimdir?

Sait Çamlıca kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sait Çamlıca eşi kimdir?

1974 Almanya doğumlu olan Sait Çamlıca, ilkokulu Almanya, orta ve lise eğitimini ise memleketi olan Tokat’ın Turhal ilçesinde tamamlamış, 2000 yılında Üniversiteyi bitirerek devlet kurumları ve özelde 8 yıl öğretmenlik yapmıştır.

2006 yılına ilk kitap çalışmasını yayınlayan Sait Çamlıca, daha çok eğitim kitapları yazmakta ve eğitimciliğini konferanslar vererek sürdürmektedir.

Sait Çamlıca kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sait Çamlıca eşi kimdir?

1974 Almanya doğumlu olan yazarımız Sait ÇAMLICA, ilkokulu Almanya’da orta ve lise eğitimini memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde tamamlamıştır. 2000 yılında Üniversiteyi bitiren yazarımız, devlet kurumları ve özelde 8 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, ilk kitap çalışmasını 2006 yılında yayınlamıştır. Daha çok eğitim kitapları yazan Sait ÇAMLICA, eğitimciliğini konferanslar vererek sürdürmektedir.

Bir “Gurbet Hikayesi”dir bizim hikayemiz.

Babam Tokat’ın Niksar ilçesinin Sorhun köyünde dünyaya gelmiş. Ekmek parası kazanmak için 3 bin km uzaklara (Almanya) gitmek zorunda kalmış. İki yıl para biriktirmek için çıktığı gurbetten 40 yıl sonra döndü. (1972 – 2012)

Ben o gurbette doğdum. 10 Ekim 1974 tarihinde Almanya’da dünyaya geldim. Köln’e bağlı küçük ve şirin bir kasaba olan Bergneustadt’a başlayan hayat yolculuğumun ilk 13 yılı oralarda geçti.

Maddi sıkıntılar yüzünden okuma hayatını sürdürme imkanı bulamamış olan babam, benim okumam için her türlü desteği verdi. Almanya’da kalmamı istemedikleri için 1987 yılında beni Türkiye’de bıraktılar. Benim gurbet hayatım başlamış oldu…

1993 yılında Tokat / Turhal İmam Hatip Lisesini bitirdim. 1996 yılında başladığım Marmara Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünden 2000 yılında mezun oldum. Kısa sürelerle ücretli öğretmenlik ve sınıf öğretmenliği yaptım. Bunlar dışında iş hayatım hep özel sektörde geçti.

Üniversite yıllarım ve askerlik sürecim genelde kitap okuyarak geçti. İş hayatımda okuma alışkanlığının çok faydasını gördüm. Özel sektörde çalıştığım dönemlerde öğrenci, öğretmen ve veli seminerleri vermeye başladım. 2008 yılından itibaren İstanbul merkezli olmak üzere Anadolu’nun birçok şehrinde ve Avrupa’da gurbetçilere eğitim seminerleri vermeye çalışıyorum. Paylaşmak beni rahatlatıyor. Onlar dinlemeye devam ettikçe ben konuşmaya devam edeceğim.

“Kitap insanı, insan dünyayı değiştir” sözünü kendime rehber edindim. Anne-babamdan bana kalmış en güzel miraslardan bir tanesi de okuma alışkanlığıdır. İnsanlığın esaretinin temel nedeninin cehalet olduğuna inandığım için okumaya ve okutmaya devam edeceğim, esaret zincirleri kırılıncaya kadar.

Ben hem okuyorum hem yazıyorum hem de konuşuyorum.
Yazdıklarım okunmaya devam ettikçe ben yazmaya devam edeceğim.
Ben konuşurken kitleler dinlemeye devam ettikçe ben konuşmaya devam edeceğim.
Okunmaktan vazgeçildiğim zaman yazmaya, dinlenmekten vazgeçildiğim zaman konuşmaya ara veririm.
Ama asla okumaya ara vermem.
Çünkü beni kimse esir alamaz.
Okumak özgürlüktür.
Okumanın mutluluğunu ve özgürlüğünü yaşamayı seven insanlarla sohbet etmekten keyif alıyorum.
Okuyorsanız, görüşebilmek temennisiyle…

Sait ÇAMLICA