Jelibon rezervi nedir, ne işe yarar? Jelibon rezervi ne demek? Jelibon nedir nasıl yapılır?
Jelibon rezervi nedir? Jelibon rezervi ne demek? Jelibon nedir nasıl yapılır?
Jelibon yapımında kullanılmakta olan kemikler daha ziyade sığır kemikleridir. Sığır kemikleri büyükçe kazanlarda kaynatılır. Bu sayede jelatinin açığa çıkması sağlanır. Jelatin, kaynadıktan sonra uzayabilen ve jel benzeri bir maddeden ibarettir.
İçerisinde sığır jelatini bulunduran jelibonlar, aşırı miktarda şeker bulundurmasıyla kansere davetiye çıkartıyor. Katkı maddelerinin yoğunlukta olduğu bu yumuşak şekerler, insan sağlığını ciddi bir şekilde riske atıyor. Dolayısıyla dışarıda satılan ve bize de masummuş gibi gelen jelibonları çocuklara vermek yerine evde hazırladığınız sağlıklı atıştırmalıkları verebilirsiniz…
1- Mide kanserine neden olur.
2- Organların işlevini alt üst eder.
3- Dişlerin çürümesini hızlandırır.
4- Erkek çocuklarında hormon bozukluğuna neden olur.
Jelibonun Faydaları Nelerdir?
Jelibonun içeriğinde şeker ve boya maddelerinin bulunduğu biliniyor. Yine de abartılmadan tüketildiğinde insan sağlığına çeşitli faydaları bulunuyor. Jelibonun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Kolesterol ve pürin içermiyor.
- Cildin genç kalmasına yardımcı oluyor.
- Jelibonun formülünde 15 farklı aminoasit bulunuyor. Bu durum vücudun kansere karşı direnç kazanmasını ve çeşitli mikroplara karşı dayanıklı hale gelmesini sağlıyor.
- Jelibonun yapımında hayvanlardan elde edilen jelatin maddesi kullanılıyor. Bu madde, kemiklere ve eklemlere önemli bir fayda sağlıyor.
- Kemik erimesi hastalığının önüne geçilmesi ve eklem rahatsızlıklarının hafifletilmesi için jelibon tüketilebiliyor.
- Sindirimi kolay olarak biliniyor.
- Eklemlerdeki kıkırdak dokunun gelişmesinde etkili rol oynuyor.
- Jelibonlar zengin lif içeriği sayesinde sindirim sistemine yardımcı oluyor.
- Yüksek konsantrasyon için fayda sağlıyor.
- E kodsuz ve katkısız gıda maddesi olarak biliniyor.
Meyve suyu, jelatin ve balı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak, jelatin iyice eriyinceye dek ısıtın (Maksimum 70-80 derece). Jelatinin kaynaması, sertleştirme özelliğinin eksilmesine sebep olur. Jelatin tamamen eriyince kalıplara dökün ve 1-2 saat buzdolabında sertleşmeye bırakın.
Jelibon içinde neler var?
Jelibonun ana maddesi hayvanlardan elde edilen jelatin olmaktadır. Bu jelatin Genellik ile sığır gibi hayvanların kemiklerinden elde edilir ve uzun süre kaynatılarak yapışkan ve uzayan bir madde elde edilir.
Jelibon yapımında kullanılmakta olan kemikler daha ziyade sığır kemikleridir. Sığır kemikleri büyükçe kazanlarda kaynatılır. Bu sayede jelatinin açığa çıkması sağlanır. Jelatin, kaynadıktan sonra uzayabilen ve jel benzeri bir maddeden ibarettir.
Jelibon yararlı mı zararlı mı?
İçerisinde sığır jelatini bulunduran jelibonlar, aşırı miktarda şeker bulundurmasıyla kansere davetiye çıkartıyor. Katkı maddelerinin yoğunlukta olduğu bu yumuşak şekerler, insan sağlığını ciddi bir şekilde riske atıyor.