Dilara Akay kimdir? Dilara Akay kaç yaşında, nereli? Dilara Akay Göcek, instagram, linkedin?

22.05.2022
Dilara Akay kimdir? Dilara Akay kaç yaşında, nereli?  Dilara Akay Göcek, instagram, linkedin?

Dilara Akay kimdir? Dilara Akay kaç yaşında, nereli? Dilara Akay Göcek, instagram, linkedin?

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi (1981) ve Boğaziçi Üniversitesi (1985) mezunu Dilara Akay, 90’lı yıllarda Dice Kayek ve David People (DPGC) markaları kuruculuğu, Gazete Pazar ve Biz dergisi köşe yazarlığı gibi çeşitli moda ve tasarım çalışmaları içinde bulundu.

6 yıldır Dalaman ile Fethiye-Göcek sınırındaki Şerefler Mahallesinde yaptırdığı evde yaşayan Dilara-Abdullah Akay çiftinin ”Dilara Akay Heykel Bahçesi” açılışı hayli konuşulmuştu.

Bir Röportajında kendinden şu şekilde bahsetmiştir.

Üniversite son sınıftayken çocukluk aşkım ile evlendim, sonrasında hemen anne oldum. Çocuklar ilkokula giderken moda dünyasında aktif olarak çalışmaya başladım. DiceKayek’i yaratırken Paris-İstanbul, dahası iş/aile arasında yoğun git-gellerle geçen yıllar, farkındalığımı yükselterek önceliklerimi sorgulamaya yönlendirdi. Kendimi 30’lu yaşların başında sanatın kollarına atarak iç dünyamı, kadınlığımı, anne olarak bu coğrafyada birey olarak kimliğimi keşfetmeye giriştim ve yolculuk başladı. Hemen arkasından bir süreliğine taşındığımız New York şehrinin hızlı temposunda da devam eden bu sanat yolculuğu sayesinde; hangi dayatmalar, koşullanmalar ve öğreti kalıplarını bilinçsizce içselleştirdiğimle yüzleştim. Ne mutlu ki, bu sayede ne yaptığımı, nerede, hangi zeminde bulunduğumu fark etme ve sorgulama fırsatları elde ettim. Yaratıcı çalışmaların sağaltıcı etkisiyle kendimi keşfederek var etmeye ve samimi/hakiki kalarak bulunduğum çevre ile etkileşim içinde öğrenmeye devam ediyorum.

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi (’81) ve Boğaziçi Üniversitesi (’85) mezunu Akay, 90’lı yıllarda Dice Kayek ve David People (DPGC) moda markaları kuruculuğu, Gazete Pazar ve Biz dergisi köşe yazarlığı yaptı.

Hemen her işimin temelinde kolaj gibi farklı malzemelerden kesip birleştirerek meydana getirdiğim çalışmalar; modernizmin standartlaştırmasına karşı farklı, tahmin edilmez ve doğrusal olmayan bir kavram/düşünce alanı ortaya koymayı hedefliyor. Kendi bilinçaltımın düşünce düzlemi ile görsel alanda, duygularım açığa çıkmış vaziyette karşılaşıyorum. Bu yüzleşme, kelimelerle ulaşamayacağımız gerçeğe doğrudan ulaştıran bir deneyim. “Ne olduğunu düşünme, ne olduğunu bil” konusuna yaklaşmak için bir formül önerisi olarak…