Yılmaz Tatlıses kimdir, nerelidir? Yılmaz Tatlıses şarkıları, besteleri, Yılmaz Tatlıses ne zaman neden öldü?

14.05.2022
Yılmaz Tatlıses kimdir, nerelidir? Yılmaz Tatlıses şarkıları, besteleri, Yılmaz Tatlıses ne zaman neden öldü?

Yılmaz Tatlıses kimdir, nerelidir? Yılmaz Tatlıses şarkıları, besteleri, Yılmaz Tatlıses ne zaman neden öldü?

73 yaşındaki Yılmaz Tatlıses KOAH hastalığına yakalanmıştır. Akciğeri iflas etmiştir.

Zeki Müren, Gönül Akkor, Adnan Şenses, Müslüm Gürses, Seyfettin Sucu gibi efsane sanatçılar tarafından şarkıları okunan Yılmaz Tatlıses’in, yeni nesil sanatçılar tarafından da şarkıları okundu ve tıklanma rekorları kırdı. Mavi Mavi, Seni Sevmeyen Ölsün, Ağla Gözlerim, Hatıran Yeter gibi bir döneme damga vurmuş şarkılarda söz yazarı veya besteci olarak imzası yer alan Tatlıses’in, geçtiğimiz aylarda ‘Hatıran Yeter’ isimli bestesine ‘Zakkum’ tarafından klip çekilmiş ve 40 milyonun üzerinde izlenmişti. 2016 yılında ise Yılmaz Tatlıses’in ‘Bu Şehrin Geceleri’ isimli bestesine, Serkan Kaya tarafından klip çekilmişti.

İbrahim Tatlıses’e soyadını veren, Nuri Sesigüzel’den İbrahim Tatlıses’e, Müslüm Gürses’ten Ferdi Tayfur’a ve Zeki Müren’e kadar çok sayıda ünlü isim tarafından şarkıları okunan ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yılmaz Tatlıses, Ekim ayında Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. 73 yaşındaki Yılmaz Tatlıses, KOAH hastalığına yakalanmış ve akciğerleri iflas etmişti. Mavi Mavi, Seni Sevmeyen Ölsün, Ağla Gözlerim, Hatıran Yeter gibi bir döneme damga vurmuş şarkılarda söz yazarı veya besteci olarak imzası yer alan Tatlıses’in, geçtiğimiz aylarda ‘Hatıran Yeter’ isimli bestesine ‘Zakkum’ tarafından klip çekilmiş ve 40 milyonun üzerinde izlenmişti.

Yılmaz Tatlıses, 1945 yılında Malatya’da doğdu.İlk öğrenimine Malatya’da başladı, İskenderun’da bitirdi.Müzik hayatı İskenderun Halk Evi’nde katıldığı kurslarla başladı. İskenderun radyo evinde “Hatay’dan sesler” grubunda sazıyla ve sesiyle çalışmalarını sürdürdü.

1964 yılında İskenderun’a konsere gelen Nuri Sesigüzel‘le tanışıp ne kadar bestesi varsa verir 1965 yılında daha o askerdeyken Nuri Sesigüzel beş tane eserini 45’lik Plak olarak çıkarır.

Askerlik sonrası 1967 yılında İstanbul’a gelir doğubank iş hanına adımını atar ve Yılmaz Tatlıses’in profesyonel müzik hayatı başlar. Yine aynı dönemde “Acımasız dünya” adlı sinema filmi ile yeşilçam da boy gösterir. Bu onun müzik yönetmenliği ile tanışmasını da sağlar. Daha sonra pek çok filmde müzik yönetmenliği yapar.

Yılmaz Tatlıses 1987 yılında “Seni sevmeyen ölsün” şarkısıyla büyük çıkış yapar ve 150’den fazla sanatçı bu şarkıyı seslendirir. 1987 de magazin gazetecilerinin “yılın en iyi şarkısı Müzik Oskarı” nı “Deli Deli”şarkısıyla alır.

Besteci ve Söz yazarlığı kimliğinin yanında Prodüktörlük müzik yönetmenliği ile başarılı işlere ve eserlere imza atmıştır.

1965 yılından bu yana 100’e yakın şarkı sözü, 300’ün üstünde müzik eseri ile arabesk dünyasında yerini almış ve arabesk müziğin köşe taşlarından biri olmuştur.